Manufacturing&Production Scientific Association

انتشار مقاله های دانشجویی

Manufacturing&Production Scientific Association

انتشار مقاله های دانشجویی

مهندسی همزمان

چهارشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۱:۴۰ ب.ظ


مهندسی همزمان، نوعی روش طراحی برای توسعه محصولات و ساخت آنهاست که فرایندها را نیز به‌طور همزمان در نظر می‌گیرد. این روش بر شالوده کار تیمی و استفاده از برخی تکنیک‌های کاری بنا شده و کارایی سازمان را افزایش می‌دهد. در این روش، با استفاده از تیم‌های چند تخصصی می‌توان تفکر مفهومی، طراحی محصول و برنامه‌ریزی تولید را همزمان انجام داد. هدف این روش، ملزم کردن افراد به در نظر گرفتن تمام عوامل چرخه عمر محصول شامل نیازهای مشتری و تأمین‌کنندگان نظیر؛ عملکرد، کیفیت، هزینه، برنامه اجرایی، تعمیر و نگهداری، از همان ابتدای کار است.

تاریخچه:

    سال1990: مطرح گردید . این فرآیند در سازمان ها به عناوین دیگری چون مهندسی توآْم، مهندسی چرخه عمر، مهندسی موازی، رویکرد تیمی میان رشته ای و تئسعه یکپارجه فرآیند و محصول نیز شناخته می شود.

    سال 1995: بالینگر زمان ورود محصول به بازار را به عنوان یک عنصر اساسی برای بقاء و سودآوری محصول در بازار مطرح کرد. وی بیان نمود که شرکت های موفق باید به کوتاه کردن فرایند مفهومسازی تا معرفی محصول به بازار توجه نموده و سعی کنند ضمن کنترل زمان تکوین محصول جزو اولین شرکت هایی باشندکه محصول جدیدی رابه بازار معرفی میکنند.

دو اصطلاح مهندسی همزمان1 و مهندسی موازی2، هنوز در صنعت کاربرد دارند، اما با انتخاب نام Concurrent Engineering توسط وزارت دفاع امریکا، این نامگذاری به‌تدریج بر نامگذاری‌های دیگر غالب شده است (در این مقاله، مهندسی همزمان معادل همین روش انتخاب شده است). با توجه به اینکه امروزه رقابت جهانی در ارائه محصول جدید بسیار فشرده است، زمان ارائه محصول به بازار وجه تمایز بسیار مهمی بین شرکت‌های موفق و ناموفق است. شرکت‌های موفق یاد می‌گیرند که چگونه زمان و استفاده از پیشرفت‌های تکنولوژی را مدیریت کنند. مهندسی همزمان، یکی از پیشرفت‌های ملموس در این زمینه بوده و به عنوان تکنیکی بسیار موفق تکامل یافته است. در این تکنیک، مهندسی طراحی محصول و مهندسی طراحی فرایند به‌طور همزمان اجرا می‌شوند. مهندسی طراحی محصول، محصول نهایی را به صورت دستورالعمل‌های مهندسی (مدل‌های هندسی و مشخصات مواد) تعریف و تعیین می‌کند. این دستورالعمل‌ها آنچه را که قسمت خرید باید تهیه کند و نیز آنچه را که قسمت ساخت باید تولید و مونتاژ کند، شامل می‌شوند. مهندسی طراحی فرایند، فرایندهایی را تعیین می‌کند که ضمن بیان آرایش ماشین‌آلات و ایستگاه‌های کاری، نشان می‌دهد محصول مورد نظر چگونه باید ساخته و مونتاژ شود.



موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۰۱
peyman araghi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی